09.06.2020

FREE DOWNLOAD: Školske radionice u sklopu Priručnika 3D FOR VET projekta

Drago nam je što Vam možemo prezentirati i ustupiti sveukupno 12 različitih radionica predviđenih za školsko okruženje na hrvatskom i engleskom jeziku koje pokrivaju izradu 3D printanih modela iz različitih nastavnih predmeta:

3D FOR VET Učeničke radionice
Učenička radionica 1
Učenička radionica 2
Učenička radionica 3
Učenička radionica 4
Učenička radionica 5
Učenička radionica 6
Učenička radionica 7
Učenička radionica 8
Učenička radionica 9
Učenička radionica 10
Učenička radionica 11
Učenička radionica 12


3D FOR VET Student workshops
Student workshop 1
Student workshop 2
Student workshop 3
Student workshop 4
Student workshop 5
Student workshop 6
Student workshop 7
Student workshop 8
Student workshop 9
Student workshop 10
Student workshop 11
Student workshop 12


Ove su radionice izrađene u sklopu Priručnika za izvođenje praktičnih radionica na 3D printeru, koji je također objavljen na našim mrežnim stranicama, no zbog jednostavnijeg korištenja objavljuju se kao zasebne cjeline izrađene po tematici određenih nastavnih predmeta. Djelatnici METRIS-a su u proteklim mjesecima zajedno s ostalim projektnim partnerima iz Hrvatske, Austrije, Litve i Poljske izrađivali različite aktivnosti koje su sada sastavni dio ovih radionica i Priručnika za praktičan rad profesora i učenika na 3D printerima, kao jedan aspekt intelektualnih rezultata ovog projekta.

Projekt 3D FOR VET, punog naziva „Strateška partnerstva za razvoj 3D kompetencija“, provodi se od rujna 2017. godine te je kroz njega omogućena nabavka 3D printera Tehničkoj školi Pula kao i edukacija profesora i studenata za rad na njemu. Ustanova METRIS sudjeluje u projektu kroz potporu profesorima i učenicima u vidu edukacija i radionica na temu izrade raznih edukativnih 3D printanih proizvoda te stvaranju tzv. priručnika za unaprjeđenje vještina i znanja učenika i profesora o radu na 3D printerima.
Uz Ustanovu METRIS, na implementaciji projekta sudjeluje i Istarska županija kao vodeći partner, Tehnička škola Pula, Panevezio profesinio rengimo centras iz Litve, Carinthia University of Applied Sciences iz Austrije te Malopolska Voivodship i Zespol Szkol nr 2 im. Jana Pawla II w Miechowie iz Poljske.