10.05.2013

Metris (IDA) - suorganizator tjedna botaničkih vrtova i arboretuma Hrvatske

Tjedan od 13. do 18. svibnja proglašen je Tjednom botaničkih vrtova i arboretuma u Hrvatskoj i obilježava se u 2013. godini treći put. Organizator je Hrvatsko botaničko društvo, sekcija za botaničke vrtove (http://www.hbod.hr/sites/default/files/multy-files/Programi-3TBV.pdf). S obzirom da je Poreč poznat i po kulturnoj i prirodnoj baštini vezanoj uz botanički vrt i svjetski priznatim stručnjacima iz botanike odlučili smo taj tjedan obilježiti i u Poreču. Inicijator i glavni organizator je Institut za poljoprivredu i turizam, a suorganizatori Srednja Škola Mate Balote i Centar za istraživanje materijala Istarske županije METRIS - Istarska Razvojna Agencija (IDA). Sve aktivnosti u Tjednu slobodne su i besplatne, jedino je za radionice potrebna prethodna najava. Događanja su namijenjena djeci vrtićke dobi, osnovnih i srednjih škola, a predavanja i izložba svim znatiželjnim i zainteresiranim građanima Poreča i šire. Želja nam je bila uključiti što više ljudi pa će se aktivnosti odvijati na mnogo lokacija u Poreču: Obrtnički dom, Gradska knjižnica, Klub Galija, Osnovna škola Poreč, Srednja škola Mate Balote, Institut za poljoprivredu i turizam, Veleučilište Rijeka, Stručni Studij Poreč. Želimo još naglasiti da su svi odgovorni ustupili svoje prostore bez naknade te da su također predavači, voditelji radionica i svi ostali uključeni u realizaciju tjedna prihvatili volonterski angažman. U sklopu Tjedna predstavit ćemo i projekt obnove šume Sv. Marko kraj Instituta, kao i uređenje poučne staze u njoj. Detalje možete vidjeti u Programu Tjedna (u prilogu i na http://www.iptpo.hr/). Vidimo se uskoro!

Sve su aktivnosti besplatne, sudjelovanje na radionicama uz obaveznu najavu: dr.sc. Barbara Sladonja, tel. 052 408304 do 15h, mob. 098/634 403, e-mail: barbara@iptpo.hr

Više na: http://www.hbod.hr/hr/Treci-tjedan-botanickih-vrtova-i-arboretuma-Hrvatske i http://www.iptpo.hr/

Pokrovitelji i darovatelji Tjedna za Hrvatsku: Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost; Ministarstvo zaštite okoliša i prirode; Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta; Ministarstvo poljoprivrede; Državni zavod za zaštitu prirode. 

Program Tjedna možete preuzeti ovdje.