13.10.2014

METRIS na 5. Pula Boat Fairu

Ovogodišnji, 5. Pula Boat Fair, međunarodni sajam brodske opreme i brodova održat će se od 15. do 18. listopada 2014., na lokaciji Marina Verude u Puli.

Na 5. PBF-u, svoje će usluge i projekte predstaviti i METRIS, ujedno i partner Sajma četvrtu godinu za redom.

Uz uobičajenu sajamsku ponudu, za vrijeme trajanja Sajma bit će održano i nekoliko stručnih predavanja i prezentacija namijenjenih izlagačima i posjetiteljima. Prvog dana sajma Vedran Slapničar s Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu održat će predavanje "Hrvatski klaster konkurentnosti pomorske industrije – jačanje konkurentnosti uključivanjem proizvođača opreme", u kojem će biti riječi o radu klastera konkurentnosti koji je formiran radi jačanja konkurentnosti i izvrsnosti pomorske industrije. Poseban će naglasak biti na snažnijem uključivanju proizvođača opreme u aktivnosti klastera.

Neposredno prije međunarodnih poslovnih susreta, u četvrtak 16. listopada, Cinzia Zubin iz HBOR-ovog područnog ureda za Istru govorit će o financiranju malog i srednjeg poduzetništva, dok će Jelena Ravlić iz Europske poduzetničke mreže pri HGK predstaviti Europsku poduzetničku mrežu i usluge.

Trećeg dana Sajma, 17. listopada, Ivan Stojanović s Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu govorit će o "Zaštiti malih brodova od korozije i obraštanja", a Zvonimir Jerolimov iz Sektora za industriju HGK predstavit će "Istraživanje i eksploataciju ugljikovodika u Jadranu". Predavanje je namijenjeno tvrtkama iz metaloprerađivačke industrije, proizvodnje strojeva i uređaja, brodogradnje, proizvodnje alata i dr., odnosno tvrtkama čija djelatnost omogućuje sudjelovanje bilo u ranijoj bilo u kasnijoj fazi projekta.

Također, Ostoja Rajić iz SBD-a "Vodomar" predstavit će energetsku učinkovitost pogonskih uređaja na kopnu – ekološki traktor, kao i pogonskih uređaja na vodi – uređaj za pogon brodova.

Više informacija ovdje.