18.07.2019

METRIS-ovi projekti WATERCARE, ASTERIS i AdSWiM programa INTERREG HR-IT u TV emisiji Zapadna strana

Jučer je (17. srpnja 2019.) pulska TV Nova posjetila naš Centar METRIS. Prilikom posjeta snimili su prilog o METRIS-ovoj sofisticiranoj opremi i djelatnicima te aktivnostima koje METRIS svakodnevno provodi, kako bi se usluge Centra približile široj javnosti te kako bi se prezentirali brojni EU projekti koje METRIS trenutno provodi, a za cilj imaju očuvanje prirode te održivi okoliš.

 

Ravnatelj Ustanove dr.sc. Daglas Koraca predstavio je gledateljima akreditirane usluge ispitivanja kojima METRIS već 10 godina uspješno konkurira na tržištu kao podrška u kontroli kvalitete materijala te istraživanju i razvoju malim i srednjim poduzećima, velikoj industriji, javnim znanstveno-istraživačkim organizacijama te brojnim klijentima u sektoru kulturnih dobara. Pritom je naglasio i činjenice kako s METRIS-om redovito surađuje više od 600 pravnih subjekata te kako METRIS godišnje obradi više od 1800 uzoraka te za njih izdaje prateće akreditirane izvještaje i elaborate sa stručnim mišljenjima i tumačenjima. Osvrnuo se ravnatelj u razgovoru s novinarkom i na brojne neekonomske aktivnosti popularizacije znanosti i provedbe znanstvenih istraživanja u svrhu izrade publikacija, diplomskih radova i doktorskih disertacija te podrške nastavnom procesu u vidu održavanja laboratorijskih vježbi, terenske nastave te radionica STEM predmeta za učenike u sklopu sudjelovanja na Festivalima znanosti i sl. koje METRIS provodi na dnevnoj bazi.

 

Poseban dio priloga posvećen je prezentaciji vrijednih EU projekata koji su financirani u sklopu programa prekogranične suradnje INTERREG ITALIJA – HRVATSKA (WATERCARE, ASTERIS i AdSWiM) u kojima METRIS sudjeluje kao partner te su navedeni ciljevi, brojne dobrobiti i planirani rezultati za Istarsku županiju koje METRIS trenutno ostvaruje provedbom aktivnosti u ovim projektima.

 

Zahvaljujemo TV Novoj što nas je posjetila te nam omogućila ovo medijsko predstavljanje u emisiji ZAPADNA STRANA. Čitav prilog možete pogledati na sljedećoj poveznici:

https://youtu.be/vAy7qXb02b0