30.11.2014

METRIS predstavljen na sajmu Boot & Fun u Berlinu

Izlagači iz Istarske županije predstavili su se na jednom od vodećih sajmova za nautiku, sportsku opremu i slobodno vrijeme Boot & Fun u Berlinu od 27. do 30. studenoga. Sudjelovanje na sajmu organizirali su Županijska komora Pula i Istarska županija.

Na zajedničkom su štandu istarsko gospodarstvo predstavili pulski Tehnomont d.d. programom brodogradnje, chartera i marina, a ACI d.d. lanac od 22 marine. Marservis d.o.o. Pula predstavila je plovila „Grašo“ i „Picaro“, a tvrtka Marana d.o.o. iz Kaštelira jedrilicu s perajnom kobilicom iz recikliranog materijala. Tema d.o.o. Pula predstavila je električni motor s permanentnim magnetima, a predstavili su se i Centar za istraživanje materijala Istarske županije METRIS i tvrtka Adrinaut s nagrađenom inovacijom društvene igre Osvoji Jadran.

Na gala večeri sajma 26. studenoga istarske gospodarstvenike posjetili su izvanredni i opunomoćeni veleposlanik RH u SR Njemačkoj Ranko Vilović te župan Istarske županije Valter Flego sa suradnicima, koji su pružili potporu izlagačima i upoznali se s njihovim poslovnim programima i planovima

Štand istarskih izlagača izazvao je veliko zanimanje posjetitelja, čak i prije svečanog otvorenja sajma, te su dojmovi izlagača vrlo pozitivni i iskazuju zadovoljstvo nastupom. Uspostavljeni kontakti s poslovnim i drugim posjetiteljima, ističu istarski izlagači, zasigurno će rezultirati sklapanjem konkretne poslovne suradnje.

Za troškove izlagačkog prostora korištena su sredstva na temelju mjera Istarske županije za poticanje gospodarstva. Riječ je o mjeri potpore za promociju na međunarodnim sajmovima koju provodi ŽK Pula te je istarskim tvrtkama omogućeno korištenje izlagačkog prostora bez ikakve naknade.