11.07.2013

Na Rabu održan „Švicarski tjedan“ u sklopu projekta M4S

U sklopu provedbe projekta "Mode for Success - M4S", od 7. do 11. srpnja 2013. godine u Srednjoj školi Markantuna de Dominisa Rab, na otoku Rabu je organiziran tematski „Švicarski tjedan“.

Nizom prezentacija učenici škole su pod vodstvom svojih profesora predstavili prisutnima Švicarsku, njene običaje te kulturu stola.

Na tematskom tjednu sudjelovali su predstavnici partnera u projektu - Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, Srednje škole Zabok, Trgovačko-ugostiteljske škole Karlovac, Hrvatske gospodarske komore, Istarske razvojne agencije (IDA d.o.o.) te čelnici lokalnih samouprava, Turističke zajednice Raba i Lopara, kao i suradnici škole iz područja turizma i ugostiteljstva.

Domaćini su predstavili svoj otok i županiju, a za goste je organizirano razgledavanje stare gradske jezgre Raba, kulturnih i prirodnih znamenitosti Lopara te posjet otoku Sv. Grgur. Sve je popraćeno kušanjem delicija švicarske kuhinje koje su pripremali sami učenici uz pomoć svojih nastavnika.

 „Švicarski tjedan“ je održan kao jedna u nizu aktivnosti u sklopu provedbe projekta  „Modernizacija kurikuluma hrvatskih turističkih i ugostiteljskih strukovnih škola- Formula uspjeha” (Mode for Success - M4S), sufinanciranog iz programa Instrumenta za pretpristupnu pomoć- IPA, komponente IV- Razvoj ljudskih resursa.