02.10.2012

Nagrađeni najbolji poslovni planovi u sklopu projekta INTERINO

U konferencijskoj dvorani Tehnološkog parka Varaždin, u ponedjeljak 02.10.2012. održan je završni susret u projektu INTERINO, na kojem su podijeljena priznanja za najbolje prekogranične poslovne planove.

U sklopu INTERINO projekta, od veljače do srpnja ove godine provedeno je 8 regionalnih natjecanja za najbolji poslovni plan.

- Cilj natjecanja bio je poticanje nastanka i razvoja novih, na znanju utemeljenih inovativnih start-up poduzeća te njihovog povezivanja u prekograničnom području Hrvatske i Slovenije. Osam regionalnih natjecanja bilo je namijenjeno studentima, istraživačima, potencijalnim poduzetnicima te mladim poduzećima, ne starijim od 3 godine, koji žele razvijati nove poslovne ideje i provjeriti inovativnost i tržišni potencijal svojih poslovnih ideja, pripremiti poslovni plan te steći dodatna znanja iz područja poduzetništva – istaknuo je Karlo Kukec iz Tehnološkog parka Varaždin. U projektu je odabrano 8 pobjedničkih regionalnih poslovnih planova, među kojima su odabrana dva najbolja – gumeni cestovni prijelaz DR1 tvrtke Aequalis iz Zagreba te virtualni laserski skener tvrtke Modri planet iz Murske Sobote.

Više informacija o projektu ovdje.