10.05.2012

Objava regionalnog natječaja za najbolji poslovni plan INTERINO BizPlan Contest

INTERINO BizPlan Contest - objava natječaja

S ciljem poticanja nastanka novih, inovativnih start-up poduzeća te doprinosa razvoju na znanju utemeljenih poduzeća i njihova povezivanja u prekograničnom području Hrvatske i Slovenije, Istarska razvojna agencija (IDA) d.o.o. na području Istarske županije provodi natjecanje za najbolji poslovni plan √¢‚Ǩ‚Äú INTERINO BizPlan Contest. Natječaj se raspisuje u okviru projekta INTERINO - Prekogranična integracija znanja, kompetencija i inovacija, financiranog iz Operativnog programa IPA Slovenija √¢‚Ǩ‚Äú Hrvatska 2007.√¢‚Ǩ‚Äú 2013.

Tko može sudjelovati?

Natječaj je namijenjen studentima, djelatnicima akademske zajednice, istraživačima, potencijalnim poduzetnicima te postojećim poduzećima do tri godine starosti koja su spremna na investiranje u nove poslovne ideje. Dobrodošle su ideje iz svih gospodarskih grana.

Zašto sudjelovati?

Sudionici natječaja mogu potvrditi inovativnost svoje poslovne ideje, utvrditi njezin tržišni potencijal, pohađati besplatne radionice i dobiti savjetovanje za pisanje poslovnog plana te steći dodatna znanja s područja poduzetništva. Prilika je to za predstavljanje potencijalnim ulagačima, širenje mreže poslovnih kontakata te promociju sebe i svoje tvrtke široj javnosti.

Gdje se natječaj provodi?

Natječaj za najbolji poslovni plan provodi se u 8 regija na području Hrvatske i Slovenije (Međimurska županija, Varaždinska županija, Istarska županija, Zagrebačka županija, Pomurska regija, Podravska regija, Obalno-kraška regija i Osrednjeslovenska regija) od strane INTERINO projektnih partnera. U Istarskoj županiji natječaj provodi Istarska razvojna agencija (IDA) d.o.o.

Faze natječaja

Potencijalni sudionici mogu do 22. svibnja 2012. predati prijave svojih poslovnih ideja na temelju kojih se odabire 10 sudionika koji će se plasirati u daljnje natjecanje. Poslovne ideje prijavljuju se tako da se popunjeni jednostavni obrazac pošalje e-mailom na adresu: metris@ida.hr 24. svibnja 2012. bit će odabrano 10 regionalnih polufinalista koji će u razdoblju 28.05.2012.√¢‚Ǩ‚Äú02.06.2012. sudjelovati na besplatnim stručnim radionicama za izradu poslovnog plana u trajanju od 40 sati te će ih se informirati o uslugama koje Istarska razvojna agencija pruža novim poduzetnicima uključujući usluge poduzetničkog inkubatora, nakon čega će do 12. lipnja 2012. predati svoje konačne poslovne planove te će stručna komisija među njima odabrati 3 najbolja. Pobjednik regionalnog natječaja imat će mogućnost, zajedno s preostalih 7 regionalnih finalista, boriti se za titulu najboljeg poslovnog plana cjelokupnog prekograničnog natječaja i predstaviti svoj poslovni plan potencijalnim ulagačima.

Kako se prijaviti?

Za sudjelovanje u ovom natjecanju potrebno je popuniti jednostavan Obrazac za prijavu na natječaj i dostaviti ga putem e-maila na adresu: metris@ida.hr

Dokumentacija

Ovo natjecanje provodi se u sklopu projekta INTERINO, financiranog iz Operativnog programa IPA Slovenija √¢‚Ǩ‚Äú Hrvatska 2007.√¢‚Ǩ‚Äú 2013. Tijekom projekta provodit će se natjecanja u 8 regija, a finalisti će sudjelovati u prekograničnom natjecanju. Cilj projekta je osposobiti 80 potencijalnih mladih poduzetnika za pokretanje, rast i razvoj njihovih poduzeća, te se očekuje 80 poslovnih planova i osnivanje 20-ak novih poduzeća. Projekt predviđa razvoj online kataloga u kojem će biti predstavljen veći broj istraživačkih institucija iz prekograničnog područja, s ciljem povezivanja sektora malih i srednjih poduzeća s inovacijama i istraživanjima te uspostavljanja suradnje na području prijenosa tehnologije i znanja. Tijekom provedbe projekta osnovat će se i međunarodna e-učionica na temu inovacija.