21.10.2015

Pokrenut "Adriatic Ionian Business Innovation Network"

U okviru europskog projekta Smart Inno (IPA CBC), pokrenut je „Adriatic Ionian Business Innovation Network“. Ustanova Centar za istraživanje materijala Istarske županije METRIS, član je navedene mreže, odnosno platforme, kojoj je moguće pristupiti putem linka  http://www.adriaticinnovationhub.com/

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli i Istarska razvojna agencija  - IDA d.o.o. hrvatski su partneri na projektu SMART INNO, Project Code 1°STR/0006, sufinanciranom od Europske Unije kroz „IPA Jadranski Program Prekogranične Suradnje 2007-2013" u okviru prvog poziva za strateške projekte. Projekt spada u temu „inovativnost“ u okviru prioriteta – 1,  koji ima za cilj jačanje suradnje između dionika i kreatora politika kako bi se povećao kapacitet za istraživanje, razvoj i inovativnost (IRI), te stvorili mehanizmi podrške malim i srednjim poduzećima (MSP) da razviju svoje IRI sposobnosti i poboljšaju svoju konkurentnost.

Platforma se sastoji od tri glavne sekcije: „Innovation Map“, „Talents & Courses“ i „Funding“.

„Innovation map“ sastoji se od slijedećih dionika: start-upova i SMEs, znanstveno – tehnoloških parkova, posredničkih organizacija, razvojnih agencija, sveučilišta, klastera „co-working“ prostora, istraživačkih centara, mentora i konzultanata.

„Talents & Courses“ predstavlja sekciju platforme koja će korisnike informirati o dostupnim aktualnim edukacijama i poslovnim usavršavanjima u području poduzetništva i inovacija u osam različitih zemalja unutar Jadransko—jonske regije. Također, unutar sekcije biti će dostupna usluga E-zapošljavanja (eJobical.com), koja će omogućiti fizičkim osobama lakše zapošljavanje, odnosno pravnim osobama lakše  upotpunjavanje vlastitog poslovnog tima.

„Funding“ je sekcija platforme zamišljena kao mjesto dijaloga i interakcije poslovnih anđela odnosno prostor gdje start-upovi i poduzetnici mogu „uploadati“ svoje poslovne ideje, kako bi ih poslovni anđeli ocjenjivali i eventualno iste financirali.

Obzirom da je online platforma tek krenula s radom, te se nalazi u početnoj fazi, očekuje se obogaćivanje platforme dodatnim sadržajem, kao i priključivanje zainteresiranih dionika, koji još nisu pristupili mreži.

Više o Smart Inno projektu:

http://www.smartinno.eu

http://oet.unipu.hr/index.php?id=1398