28.07.2022

Prezentiran projekt HATCH na međunarodnoj ljetnoj školi BRIGHT 2022

Dana 28. srpnja 2022. godine, u sklopu studijskog posjeta Centru METRIS Istarskog veleučilišta međunarodne ljetne škole BRIGHT - 3D platforma za medicinske aplikacije, polaznicima iste prezentiran je, među ostalim, i klaster projekt HATCH-Hadriaticum data hub programa INTERREG HR-IT 2014-2020.
BRIGHT ljetna škola odvija se u sklopu istoimenog projekta, programa Erasmus+, Knowledge Alliances te pod domaćinom, partnerom projekta Sveučilištem Jurja Dobrile u Puli. U sklopu ljetne škole, preko 70 polaznika iz različitih zemalja imalo je priliku sudjelovati na teorijskim i praktičnim satovima u kojima su uz pomoć novih tehnologija izrađivali različita rješenja iz područja biomedicine. 
U Centru METRIS prezentiran im je rad laboratorija, rad sa studentima i u nastavi kao i naši trenutni i dosadašnji projekti uz praktičnu primjenu analiza iz područja njihovog interesa.

Više možete pročitati na sljedećim poveznicama:
https://www.unipu.hr/novosti?@=2fbii
https://www.glasistre.hr/pula/u-puli-pocela-ljetna-skola-o-koristenju-novih-tehnologija-u-biomedicini-sudjeluje-60-studenata-iz-10-zemalja-a-dio-predavanja-bit-ce-na-fratarskom-otoku-808423