17.01.2020

Projekt AdSWiM predstavljen predstavnicima zagrebačkih i riječkih visokih učilišta i sveučilišta u sklopu posjete METRIS-u

Tokom studijske posjete Ustanovi METRIS, predstavnicima Veleučilišta u Rijeci, Sveučilišta u Zagrebu te pulskog Fakulteta Jurja Dobrile predstavljen je projekt AdSWiM programa prekogranične suradnje INTERREG Italija-Hrvatska.
Profesori i studenti su imali priliku upoznati se sa aktivnostima Ustanove METRIS u ovom projektu-izradom aerobne granulirane biomase koja bi pospješila sam proces i energetsku učinkovitost procesa obrade otpadnih voda kao i u izradom „whole-cell“ biosenzora za analizu teških metala u matrici morske vode.
Projekt AdSWiM provodi se od siječnja 2019. godine a partnerstvo projekta, uz Ustanovu METRIS, sačinjavaju Sveučilište u Udinama kao glavni partner, općina Pescara, općina Udine, Politehnika Marche, CAFC S.p.A., Institut za kristalografiju CNR-IC, Nacionalni institut za oceanografiju i eksperimentalnu geofiziku OGS, Vodovod i kanalizacija d.o.o. Split, Zavod za javno zdravstvo Zadar, Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Splitu te Javna ustanova IZVOR Ploče.