16.11.2012

U METRIS-u održan Hrvatski mikroskopijski simpozij

U Metrisu je dana 16. i 17. studenog 2012. održan Hrvatski mikroskopijski simpozij u organizaciji Hrvatskog mikroskopijskog društva (HMD), Centra Metris i Instituta za poljoprivredu i turizam Poreč.

U okviru dvodnevnog znanstvenog skupa održao se i godišnji sastanak Hrvatskog mikroskopijskog društva. Skup je bio namijenjen članovima Društva, ali i svim znanstvenicima, tvrtkama i pojedincima koji su zainteresirani za područje mikroskopije. Cilj skupa bio je kroz predavanja i postere prezentirati rezultate novijih istraživanja u kojima su se koristile mikroskopijske i srodne metode. U okviru simpozija održana su i tri plenarna predavanja, te  skupština HMD-a, a predstavljene su i aktivnosti Metrisa i IDA-e. Prezentirana su i tri znanstvenoistraživačka rada izrađena u laboratorijima Metrisa.  

Skupu je prisustvovalo preko 70 sudionika iz Hrvatske i inozemstva. Sponzori i izlagači na simpoziju bile su tvrtke Leica Microsystems, Mikro+Polo d.o.o., Carl Zeiss d.o.o., Mikrolux d.o.o. i Scan d.o.o. Organizaciju skupa su donacijama u vinu i maslinovom ulju podržali i renomirani istarski vinari Cossetto, Geržinić, Damjanić, Pilato, Kraljević (CUJ) te Istitut Poreč i MIH d.o.o.

Detaljnije informacije o skupu nalaze se na mrežnoj stranici:

www.mikroskopija.hr/simpozijPula.htm