15.07.2011

U METRIS-u potpisan Ugovor o suradnji s Pomorskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci

U prostorima Centra za istraživanje metala Istarske županije - METRIS, danas, 15.07.2011., upriličeno je svečano potpisivanje sprazuma između Istarske razvojne agencije IDA d.o.o., u sastavu koje djeluje METRIS, i Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Ugovor je potpisan s ciljem uspostavljanja dugoročne, obostrano korisne suradnje, a u interesu unapređenja i razvoja znanstvenoistraživačke i obrazovne djelatnosti.   Zajednički cilj potpisnika obuhvaća: √¢‚Ǩ¬¢ jačanje suradnje između znanstvenog, obrazovnog i gospodarskog sektora, √¢‚Ǩ¬¢ jačanje europskog prostora visokog obrazovanja, √¢‚Ǩ¬¢ jačanje uloge visokog obrazovanja i stručnog usavršavanja u procesu inovacija, √¢‚Ǩ¬¢ povećanje mobilnosti nastavnika i studenata, √¢‚Ǩ¬¢ povećanje mogućnosti za razvoj visokog obrazovanja i prijenosa inovacija, √¢‚Ǩ¬¢ povećanje razine preglednosti i kompatibilnosti kvalifikacija u visokoškolskom i strukovnom obrazovanju, √¢‚Ǩ¬¢ razvoj znanstvenoistraživačke djelatnosti iz područja pomorstva i prometa, √¢‚Ǩ¬¢ razvoj naobrazbe i izobrazbe pomoraca i cjeloživotno učenje.

Potpisnici će se u sklopu ove suradnje, a u cilju razvoja svojih djelatnosti i ljudskih potencijala baviti istraživanjem aktualnih teorijskih i praktičnih pitanja iz multidisciplinarnog područja pomorstva, izradom znanstvenoistraživačkih i stručnih studija, realizacijom istraživačkih projekata, individualnim istraživačkim radom djelatnika, organizacijom znanstvenostručnih skupova te drugim aktivnostima namijenjenim unaprjeđenju cjeloživotnog obrazovanja i usavršavanja. Ugovor je u ime Pomorskog fakulteta potpisao dekan Prof.dr.sc. Serđo Kos, a u ime IDA-e direktor Darko Lorencin. Više informacija na:

http://www.glasistre.hr/istra/vijest/339699 http://regionalexpress.hr/site/more/potpisan-ugovor-o-suradnji-izmeu-pomorskog-fakulteta-i-metrisa/ http://www.ida.hr/index.php?id=60&tx_ttnews[tt_news]=627&tx_ttnews[backPid]=23&cHash=c5ad357d5d