11.12.2019

U sklopu obljetnice 10 godina METRIS-a, predstavljen projekt 3D FOR VET

METRIS je dana 11. studenog 2019. godine proslavio 10 godina od svog osnutka te su održani Dani otvorenih vrata na kojima se medijima, zainteresiranoj javnosti, ali i osobama na stručnom obilasku naših laboratorija-zaposlenicima i studentima Istarskog veleučilišta.

Projekt 3D FOR VET, punog naziva „Strateška partnerstva za razvoj 3D kompetencija“, provodi se od rujna 2017. godine te je kroz njega omogućena nabavka 3D printera Tehničkoj školi Pula kao i edukacija profesora i studenata za rad na njemu. Ustanova METRIS sudjeluje u projektu kroz potporu profesorima i učenicima u vidu edukacija i radionica na temu izrade raznih edukativnih 3D printanih proizvoda te stvaranju tzv. priručnika za unaprjeđenje vještina i znanja učenika i profesora o radu na 3D printerima.
 
Uz Ustanovu METRIS, na implementaciji projekta sudjeluje i Istarska županija kao vodeći partner, Tehnička škola Pula, Panevezio profesinio rengimo centras iz Litve, Carinthia University of Applied Sciences iz Austrije te Malopolska Voivodship i Zespol Szkol nr 2 im. Jana Pawla II w Miechowie iz Poljske.