16.04.2020

Uspješan kontinuitet akreditacije METRIS-a

Uspješno je dovršen postupak akreditacije METRIS-a, od strane Hrvatske akreditacijske agencije, prema novom izdanju norme za akreditaciju ispitnih laboratorija HRN EN ISO/IEC 17025:2017. METRIS je bez nesukladnosti uskladio poslovanje s novim izdanjem norme, koja je izmijenjena u značajnom obimu te se prilagodio svim novim zahtjevima, što je potvrđeno novim certifikatom o akreditaciji. Uspješnom akreditacijom METRIS svake godine dokazuje zavidnu kvalitetu svojih usluga i metoda te točnost svojih rezultata mjerenja i vjerodostojnost izvještaja ispitivanja koje izdaje klijentima.

METRIS se prvi put akreditirao kao ispitni laboratorij, sada prema već starom izdanju norme ISO 17025, još 2011. godine i od tada svake godine uspješno zadržava svoju akreditaciju za pet metoda u kemijskom i mehaničkom odjelu. Za održati akreditaciju, osim potpuno uređenog sustava administracije, dokumentacije i sljedivosti, ispitni laboratorij mora na godišnjem nivou sudjelovati u Europskim međulaboratorijskim usporedbama, posjedovati etalone i certificirane referentne materijale kojima kontrolira svoju opremu, redovito educirati svoje osoblje stručnim i specifičnim izobrazbama, testirati ponovljivost i obnovljivost mjerenja te kontinuirano servisirati, održavati i umjeravati svoju opremu, kao i zadovoljiti visoke standarde spram uvjeta prostora i okoliša.

Osim akreditacije HAA, METRIS za garanciju kvalitete svojih usluga posjeduje te redovito uspješno obnavlja certifikate Buerau Veritasa i CRS-a (Hrvatskog registra brodova).