05.12.2019

Vijećnicima Istarske županije i predstavnicima Osnivača predstavljen 3D FOR VET projekt

U sklopu studijske posjete, odnosno pete sjednice Odbora za međunarodnu suradnju i europske integracije Skupštine Istarske županije održane na više lokacija, pa tako i u našoj Ustanovi METRIS, vijećnicima i predstavnicima Istarske razvojne agencije d.o.o. je predstavljen i projekt 3D FOR VET programa Erasmus+. Predstavnici obiju organizacija su ujedno i Osnivači Ustanove METRIS te im je kroz obilazak naših laboratorija objašnjen rad na projektu 3D FOR VET.

Projekt 3D FOR VET, punog naziva „Strateška partnerstva za razvoj 3D kompetencija“, provodi se od rujna 2017. godine te je kroz njega omogućena nabavka 3D printera Tehničkoj školi Pula kao i edukacija profesora i studenata za rad na njemu. Ustanova METRIS sudjeluje u projektu kroz potporu profesorima i učenicima u vidu edukacija i radionica na temu izrade raznih edukativnih 3D printanih proizvoda te stvaranju tzv. priručnika za unaprjeđenje vještina i znanja učenika i profesora o radu na 3D printerima.

Uz Ustanovu METRIS, na implementaciji projekta sudjeluje i Istarska županija kao vodeći partner, Tehnička škola Pula, Panevezio profesinio rengimo centras iz Litve, Carinthia University of Applied Sciences iz Austrije te Malopolska Voivodship i Zespol Szkol nr 2 im. Jana Pawla II w Miechowie iz Poljske.